Zwemmen en bewegen in het water

Zwembad De Kuip op Het Rijtven heeft een therapeutisch bad dat verwarmd wordt tot 32 graden. De verstelbare bodem (van 20 cm tot 1.60 meter) biedt vele mogelijkheden. Er zijn diverse hulpmiddelen aanwezig zoals een tillift, omkleedbrancard en een zwembadlift met een bed-brancard en stoel. Snoezelen met diverse speel- en drijfmaterialen, zelfstandig zwemmen met begeleiding of vrijwilliger en met toezicht vanaf de kant. Het kan allemaal!

ZWEMONDERWIJS
Kinderen (4 tot 18 jaar) die niet passen in het reguliere zwemonderwijs kunnen bij ons tóch hun zwemdiploma halen. Bij onze lessen, gegeven door gespecialiseerde begeleiders, komen de volgende aspecten aan bod:

– Watervrij maken
– Drijven, zweven en zinken
– Op allerlei manieren te water gaan, zich onder water oriënteren
– Draaien om lente- en breedte-as
– Voortbewegen door schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl
– Survivaltechnieken en watertrappelen

WATSU
Voor cliënten met zowel verstandelijke, lichamelijke en/of psychische aandoeningen is er Watsu. Dit is een ontspanningsmethodiek in lichaamswarm water. Er ontstaat een diepe ontspanning, doordat je wordt gedragen, rustig bewogen en gemasseerd. De rug wordt ontlast, wervelkolom en gewrichten worden soepel bewogen en het hele lichaam wordt gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen.

HYDROTHERAPIE
Onder begeleiding van een bewegings- en/of fysiotherapeut kun je in het warme water oefeningen doen. Bijvoorbeeld om je conditie te verbeteren, je spieren op te bouwen/versterken of te revalideren na bijvoorbeeld operatie. Deze fysiotherapie in het water noemen we hydrotherapie. Behalve dat het goed voor je kan zijn, is het ook nog eens heel leuk!

Contact opnemen?

Heb je vragen over Lore? Of over welke behandeling het beste bij je past? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag!

Naam

Anne van den Heuvel

088-0026300